Hoe maak ik een afspraak?
Op hoeveel sessies het ik recht?
- Deze kunnen enkel telefonisch gemaakt worden (zie contactpagina).
- Als u graag post-operatieve kinesitherapie volgt, is het aangeraden reeds op voorhand al eens contact op te nemen, zodat de kinesitherapie onmiddellijk aansluitend op de hospitalisatie van start kan gaan.
- Huisbezoeken worden enkel in de nabije omgeving van de praktijk gedaan, dit om de behandelingen zo optimaal mogelijk te kunnen laten verlopen.
- Een voorschrift van uw geneesheer (mag maximaal 2 maand oud zijn)
- Uw Identiteitskaart
- Een Klevertje van uw ziekenfonds
- Alle relevante informatie i.v.m. uw klacht. Als u beschikt over medische beeldvorming (RX, CT, MRI, echo, verslagen, ...) of andere documenten brengt u die best mee..
- Comfortabele, losse, en vooral gemakkelijke kledij zodat wij gemakkelijk de te verzorgen zone kunnen behandelen.
- indien u in hetzelfde kalenderjaar reeds therapie kreeg bij een andere kinesitherapeut, gelieve ons dan op de hoogte te brengen van het aantal beurten dat u reeds kreeg. Dit om een correcte tegemoetkoming van uw mutualiteit mogelijk te maken.
- De eerste keer dat u zich bij ons aanmeldt zullen we een dossier opmaken (o.m. naam, adres, telefoon, mailadres, mutualiteit (ook INSZ), huisarts, voorschrift).
- Vervolgens luisteren we naar uw klachten, waarbij mogelijks enkele bijkomende vragen worden gesteld.
- Dit vraaggesprek wordt doorgaans gevolgd door een inspectie en enkele klinische tests om meer zicht te krijgen op uw klacht.
- Daarna zullen we met u de behandelopties bespreken.
- Indien mogelijk wordt de behandeling reeds gestart.
- Per kinesitherapiesessie is de therapeut gemiddeld een half uur met de patiënt bezig. Afhankelijk van de nood kan de behandeling aangevuld worden met individuele oefeningen, warmte, electro- en/of andere aanvullingen. In dit geval kan een sessie drie kwartier tot een uur duren.
- Probeer steeds tijdig aanwezig te zijn op uw afspraak. Indien u te laat bent zal de behandeling korter duren!
- In onze praktijk zijn alle therapeuten gedeconventioneerd.
- Een consult in de praktijk kost € 34, een huisbezoek € 37.
- Indien u recht hebt op verhoogde tegemoetkoming, dan volgen we de vastgelegde tarieven van het RIZIV.
- De lijsten met tarieven hangen ook uit in de wachtkamer in onze praktijk.
Op hoeveel sessies het ik recht?
- Per jaar hebt u recht op een terugbetaling voor 18 COURANTE behandelingen (met de hoogste terugbetaling).
Als later een nieuw probleem ontstaat waarvoor kinesitherapie is aangewezen, kan de adviserende geneesheer van uw mutualiteit per jaar nog max. 2 reeksen van 18 verstrekkingen toestaan. - Bij een F- Acuut PATHOLOGIE bijvoorbeeld na chirurgische ingrepen met een nummer groter dan N200 heeft u recht op 60 terugbetalingen van de behandelingen.
Bij een F- B PATHOLOGIE bijvoorbeeld gangrevalidatie, fibromyalgie, lymfoedeem, CVS. In deze gevallen heeft u recht op 60 behandelingen. - De terugbetaling bij E-PATHOLOGIEËN zijn niet gelimiteerd in aantal behandelingen zolang de goedkeuring loopt.
- Voor elke sessie met terugbetaling is wel steeds een voorschrift van een arts nodig! Dan pas hebt u recht op bovenstaande terugbetalingen.
- In principe maken wij een factuur één keer elke maand, meestal tegen het einde van elke maand.
De betaling gebeurt via Bancontact, Payconic of Cash. - Gereserveerde afspraken, welke niet tenminste 24 uur van te voren en met grondige reden werden afgezegd, zullen in rekening worden gebracht zonder de terugbetaling van de mutualiteit.
- Bij niet (tijdig) betalen sturen we in principe één betalingsherinnering per brief op.
Daarna zijn we verplicht de betaling te vorderen via gerechtelijke weg. Alle kosten zijn dan voor de wanbetaler.